تدابیر حفظ سلامت

ممنوعیت نوشیدن آب

در چه زمانهایی نباید آب بنوشیم؟

ممنوعیت نوشیدن آب

ممنوعیت نوشیدن آب در طب سنتی! در چه زمانهایی نباید آب بنوشیم؟

آب یکی از نیازهای اصلی بدن است و مقدار زیادی از بافت بدن را آب تشکیل میدهد. آب خیلی در معده نمیماند و سریع به تمام بدن انتشار پیدا میکند و خیلی زود بدن را تحت تاثیر خود قرار میدهد. بسیاری بر این باور هستند که نوشیدن آب خیلی نیاز به تدبیر و توصیه ندارد و هر زمان که دوست داشتیم میتوانیم آب بنوشیم. ولی این تصور کاملا اشتباه است، نوشیدن آب در برخی موارد منجر به پیامدهای خطرناکی میشود که با هم مرور میکنیم.

در چه مواردی نباید آب بنوشیم؟

۱. آب بعد از خوردن میوه

نوشیدن آب بعد از خوردن میوه بسیار اشتباه است. بخش اغلب میوه ها را بخش مائیت یا بخش آبی تشکیل میدهد، این آب اگر با آب آشامیدنی مخلوط شود یک ترکیب خطرناک و سمی ایجاد میکند. طبق تحقیقات انجام شده، نوشیدن آب بعد از مصرف میوه موجب عوارض حاد در دستگاه گوارش می‌شود. نوشیدن آب بعد از صرف میوه های کال بسیار خطرناک تر از میوه های معمولی است؛ چراکه نوشیدن آب بعد از میوه های کال دستگاه گوارش بدن را تحریک کرده و معده دچار اختلال می شود.

۲. نوشیدن آب با شکم خالی و ناشتا

ممنوعیت نوشیدن آب بصورت ناشتا دیدگاه طب سنتی است. وقتی که ناشتا و گرسنه هستید بدن به دنبال غذا است و هر چیزی که وارد بدن شود سریع جذب اندامهای بدن میشود. اگر بصورت ناشتا آب بنوشید باعث سردی اندامهای بدن شده و شما را دچار سوء مزاج سرد و تر میکند و بدن را از تعادل خارج میسازد. البته نوشیدن آب جوش بصورت ناشنا و به مقدار کم از لحاظ دارویی برای برخی افراد توصیه میشود ولی توصیه عمومی و همگانی نیست.

۳. نوشیدن آب در وسط خواب

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که نصف شب از خواب بیدار میشوید و احساس تشنگی میکنید، به سراغ یخچال رفته و یک لیوان آب خنک مینوشید. این کار اشتباه است، نوشیدن آب بلافاصله بعد از بیدار شدن که بدن هنوز در حالت خواب و بیدار است اصلا خوب نیست. اگر در این مواقع خیلی تشنه بودید کمی آب جوش مزمزه کنید.

بخوانید: تدابیر خواب

۴. نوشیدن آب در بین غذا و بلافاصله بعد از غذا

نوشیدن آب در بین غذا یا بلافاصله بعد از غذا باعث سردی معده میشود، اسید معده را رقیق کرده، باعث نفخ معده شده و عمل هضم را مختل میکند. بدیهی است اگر عمل هضم مختل شود باعث ناراحتی و مشکلات بسیاری برای فرد میشود و مراحل بعد از هضم معدی یعنی هضم کبدی و خونرسانی مختل میشود. بهترین موقع آب خوردن حداقل یک ساعت بعد از غذا است. البته کسانی که معده با مزاج گرم دارند و همچنین کودکان میتوانند در بین غذا چند جرعه آب بنوشند.

ضررهای آب بعد ورزش

۵. نوشیدن آب بلافاصله بعد از ورزش

یک قانون کلی دربارۀ ورزش این است که به هیچ وجه بعد از ورزش یا در حین ورزش کردن، آب ننوشید. عادت غلطی که متأسفانه رایج است و عامل اصلی بسیاری از سرد شدن‌های مغز و کاهش قدرت یادگیری یا سرد شدن‌های کبد و بروز بیماری‌های سرد درونی برای خیلی از افراد است. درست است که بعد از ورزش بدن رطوبت از دست داده و نیاز به آب دارد ولی باید کمی صبر کنید تا حرارت بدن شما فروکش کند، سپس میتوانید آب بنوشید.

۶. نوشیدن آب بلافاصله بعد از آمیزش جنسی

نوشیدن آب بلافاصله بعد از رابطه جنسی باعث آسیب به حرارت غریزی بدن شده و بدن را سرد میکند. بعد از رابطه جنسی مدتی صبر کنید و اگر احساس تشنگی میکنید ترکیب عسل با آب ولرم بخورید، این ترکیب علاوه بر رفع تشنگی ضعف را هم برطرف میکند.

۷. ایستاده آب نوشیدن

از نظر علمی نوشیدن آب به صورت ایستاده باعث ایجاد ضربه شدید به انتهای مری شده و در طولانی مدت اسفکتر انتهای مری و ابتدای معده شل و سفت می‌شود. در نهایت این اتفاق منجر به یک بیماری به نام GERD (بیماری رفلکس مری) می‌شود.

نوشته های مشابه

‫۴ دیدگاه ها

  1. سلام خدا قوت
    برای مورد اخر که فرمودید ایستاده اب خوردن بد هست میخواستم عرض کنماز نظر اسلام حرف شما برای شب درست هست ولی در روز بهترهست که ایستاده اب بخوردید

  2. سلام خدا قوت
    مطالب خیلی کاربردی با بیانی ساده و دلنشین داشت.ممنون از شما.
    برای مورد اخر که فرمودید ایستاده اب خوردن بد هست میخواستم عرض کنم از نظر اسلام حرف شما برای شب درست هست ولی در روز بهتره که ایستاده اب بخوردید

  3. آب نخوردن با غذا باعث میشه مزاج اولیت یک پله بالاتر بره
    مثلا سودا باشی تبدیل به بلغم میشی
    بلغم باشی تبدیل به دم میشی
    دم باشی صفرا میشی
    صفرا باشی غلبه صفرا پیدا میکنی
    دقیقا مثل ورزش کردن که یک پله گرمت میکنه
    امام رضا ع میفرماید از غذا فارغ شدی آب بخور نه یک ساعت و دو ساعت بعد
    تعادل مزاجی که غلبه نکنه عبارت است از دو وعده غذا خوردن در روز و در پایان مقداری آب نوشیدن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا