مزاج شناسی

مزاج مزه ها

مزه ها چه مزاجی دارند؟

مزاج مزه ها در طب سنتی

در ادامه بحث مزاج شناسی با مزاج مزه ها در طب سنتی در خدمت شما هستیم. هر مزه ای مزاج خاص خودش را دارد، بهتر است این مزاج ها را بدانیم و با تطبیق آنها با مزاج خودمان، از عارضه سوء مزاج جلوگیری کنیم.

هر مزه ای مزاج و طبع خاص خودش را دارد، باید یک حالت تعادلی ایجاد کنیم و مطابق با مزاجمان مزه ها را انتخاب کنیم. هر فردی بسته به نوع مزاج خود ممکن است به مزه خاصی علاقه مند باشد، مثلا افراد با مزاج گرم و خشک (که وارد ناحیه سوء مزاج نشده باشد) بیشتر از غذاهای تند و شور لذت میبرد.

از دیدگاه طب سنتی ۶ نوع مزه داریم:

  • ترش
  • تلخ
  • شیرین
  • شور
  • تند
  • بی مزه

مزاج مزه ها از دیدگاه طب سنتی

ترش:

غذاهای ترش مزاج سرد و خشک دارند و هرچه میزان ترشی بیشتر باشد میزان سردی و خشکی هم افزایش پیدا میکند. توصیه میشود غذای ترش کمتر مصرف شود، استفاده به اندازه کم غذاهای ترش برای افراد دموی میتواند مناسب باشد.

تلخ:

مزاج گرم و خشک دارند. غذاهای تلخ از ضرر غذاهای شیرین جلوگیری میکنند و برای افرادی که دارای سوء مزاج سرد و تر یا سوء مزاج بلغمی هستند مناسب هستند.

شیرین:

شیرینی ها گرم و تر و رو به اعتدال مزاجی هستند، غذاهای شیرین سریع جذب کبد میشوند و چاق کننده هستند. افرادی که دچار سوء مزاج سرد و خشک هستند و نیز سودایی ها میتوانند از غذاهای شیرین بهره بهتری ببرند. البته منظور شیرینی های طبیعی مانند عسل، شیره انگور، سه شیره، شکر سرخ و .. است.

شور:

مزه شور دارای مزاج گرم و خشک است، افراط در استفاده از غذاهای شور باعث لاغری و خشک شدن بدن میشود. بلغمی ها میتوانند غذا را کمی با نمک زیادی بخورند.

تند:

غذاهای تند مانند فلفل دارای مزاج گرم و خشک هستند. این غذاها حرارت بدن را افزایش میدهند، کمک کننده برای هضم هستند و برای افراد بلغمی مناسب هستند.

بی مزه:

دارای مزاج سرد و تر هستند. غذاهایی که مزه بیمزه یا گس دارند مانند کاهو و خیار باعث سستی اعضای بدن میشوند. این غذاها برای افرادی که از سوء مزاج گرم و خشک رنج میبرند و یا صفراوی هستند مفید هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا