درمان بیماریها در طب سنتی

فشار خون بالا در طب سنتی

روشهای درمان پرفشاری در منزل

روشهای درمان فشار خون بالا در طب سنتی

فشار خون بالا در طب سنتی دو نوع سرد و گرم دارد. فشار خون وقتی اتفاق میفتد که رگ ها دچار امتلا و پری بشوند، این امتلا میتواند ناشی از خلط دم باشد و یا ناشی از خلط بلغم. بالا بودن فشار خون از نظر طب سنتی میتواند به علت غلبه خلط دم (فشار خون بالا از نوع گرم) و یا غلبه خلط بلغم (فشار خون بالا از نوع سرد) باشد.

فشار خون ناشی از غلبه خلط دم: در این نوع فشار خون، فرد دچار غلبه خون است، فرد صورتش سرخ است و استعداد پرخاشگری و عصبانیت را دارد، در این نوع فشار خون و در حالات شدید آن فرد دچار خونریزی و سکته های قلبی و مغزی میشود. حجامت و خونگیری یکی از روشهای درمان فشار خون گرم است.

فشار خون ناشی از غلبه خلط بلغم: در این نوع فشار خون، فرد دچار غلبه بلغم است و باید با تدابیر و غذاهای گرم و خشک و ورزش مداوم این بلغم اضافی را دفع کرده و یا تبدیل به خلط دم بکند. فشار خون سرد بیشتر در خانم ها دیده میشود.

دلایل فشار خون بالا در طب سنتی

همانطور که در اول مقاله هم گفته شد دلیل بالا بودن فشار خون عدم تعادل اخلاط است. غلبه خلط دم یا غلبه خلط بلغم میتوانند باعث به وجود آمدن فشار خون بالا بشوند. غلبه دم یا غلبه بلغم در سیستم گردش خون مشکلاتی را ایجاد میکند و این باعث بوجود آمدن فشار خون بالا در فرد میشود.

حجامت برای فشار خون بالا

اگر فشار خون شما از نوع گرم یا غلبه خلط دم است حجامت میتواند در کاهش فشار خون شما بسیار موثر باشد. اگر در کنار فشار خون علائمی مانند سرخ بودن چهره، احساس سنگینی بدن، خواب آلودگی، غلظت خون، واریس و .. را دارید بدون شک و تردید فشار خون شما از نوع گرم است و باید به سراغ حجامت و خونگیری تحت نظر طبیب بروید. حجامت حجم خون را کاهش میدهد و در کاهش فشار خون گرم بسیار مفید است.

عرقیات و دمنوش های مفید برای درمان فشار خون بالا در طب سنتی

فشار خون بالا را میتوانید با مصرف دمنوش ها و عرقیات نیز تنظیم کنید. مصرف این عرقیات طبیعی عوارض قرص های ضد فشار را ندارند و به شرط عدم افراط عوارضی را در پی نخواهند داشت.

عرق بیدمشک: عرق بیدمشک برای کاهش فشار خون موثر است و همچنین مصرف آن برای قلب نیز مفید است.

عرق بیدمشک برای کاهش فشار خون

عرق یا دمنوش سنبل الطیب: سنبل الطیب یکی از مفردات گیاهی است که تاثیر آن در تنظیم فشار خون اثبات شده است. سنبل الطیب سیستم گردش خون را بهتر میکند و باعث تنظیم فشار خون میشود.

دمنوش چای ترش: چای ترش مزاج سرد و خشک دارد و مصرف آن فشار خون را کاهش میدهد. مصرف آن برای سرد مزاجان توصیه نمیشود. در یک مطالعه، به ۶۵ فرد مبتلا به فشار خون بالا چای ترش یا دارونما داده شد. پس از شش هفته، کسانی که چای ترش می‌نوشیدند، در مقایسه با دارونما، کاهش قابل توجهی در فشار خون سیستولیک داشتند.

عرق یا دمنوش دارچین: دارچین یکی دیگر از مفرداتی است که به سیستم گردش خون و تنظیم فشار خون کمک میکند. مصرف دارچین باعث ایجاد آرامش شده و تقویت کننده مغز، قلب و کبد است.

عرق یا دمنوش اسطوخودوس: اسطوخودوس مخصوصا نوع هندی آن باعث بهبود سیستم گردش خون شده و در کاهش فشار خون بالا بسیار موثر است. عرق یا دمنوش اسطوخودوس را میتوانید شب ها به میزان یک فنجان مصرف کنید.

کاهش فشار با سیر

سیر یک مفرده بسیار ویژه از نظر طب سنتی ایران است. سیر دارای مزاج گرم و خشک درجه سوم است و مصرف به اعتدال آن مخصوصا در سردمزاجان باعث تقویت مزاج، خارج کردن رطوبات اضافی معده، درمان امراض عصبی و … میشود.

هم در منابع طب سنتی و هم در مطالعات جدید این نکته اثبات شده است که مصرف سیر برای کاهش فشار خون بسیار موثر و کارساز است. آلیسین اصلی ترین ماده موثره در سیر است که نقش بسیار مهمی را در کاهش خون ایفا میکند، همچنین دانشمندان معتقدند خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی سیر تاثیر این ماده مغذی را بر روی کاهش فشار خون دو چندان میکند و از افزایش فشار خون پیشگیری میکند.

مطالعات نشان داده که تاثیر سیر کهنه در کاهش فشار از سیر تازه بیشتر است.

کاهش فشار با آبلیمو

آبلیمو مزاج سرد و خشک دارد و سرشار از ویتامین های C و B است. آبلیمو در دفع سمومات از بدن و دفع سنگ کلیه هم مفید است. تاثیر آبلیمو در کاهش فشار خون در مطالعات جدید اثبات شده است، مصرف روزانه آبلیمو در کاهش فشار خون به تجربه رسیده است. این را در نظر داشته باشید که اگر مزاج شما سرد و خشک است آبلیمو را با مصلح آن یعنی عسل مصرف نمایند.

تدابیر دیگر درمان فشار خون بالا در طب سنتی

  • پر فشاری از نوع گرم و یا سرد ناشی از امتلا است. یکی از بهترین تدابیر برای رفع امتلای بدن کاهش حجم غذا است
  • اجتناب از هر گونه مواد غذایی فراوری شده و کنسرو شده و فست فود
  • پرهیز از نوشیدن آب بین غذا و ۱ ساعت بعد آن
  • کاهش نسبی مصرف گوشت قرمز
  • انجام ورزش مداوم و سبک در طول روز، روزانه حدود ۲۰ دقیقه ورزش میتواند به تنهایی بسیاری از مشکلات را حل کند
  • حذف غذاهای غلیظ مانند ماکارونی، آش رشته، کله پاچه، گوشت گاو
  • اجتناب از همبستری با شکم پر و با شکم خالی
  • حذف مصرف نمک صنعتی و جایگزین کردن آن با نمک معدنی
  • کاهش وزن

نتیجه گیری

بیماری فشار خون ناشی از عدم تعادل اخلاط دم و بلغم است که معمولا در اثر اضافه وزن، رژیم غذایی اشتباه و عدم رعایت سته ضروریه بوجود میاید. درمان فشار خون بالا در طب سنتی با اصلاح سبک زندگی، فعالیت بدنی بیشتر و تقویت مزاج به راحتی قابل انجام است. تمامی روشهایی که در این مقاله برای تنظیم فشار خون گفته شد روشهای خانگی و بدون عوارض هستند که در کاهش فشار خون میتوانند موثر باشند، ولی فراموش نکنید که درمان قطعی فشار خون رعایت کامل سبک زندگی بر اساس آموزه های طب ایرانی است.

سوالات و تجربیات خود در مورد فشار خون را در قسمت نظرات بیان کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا