خواص پونه در طب سنتی

خواص پونه در طب سنتی چیست؟
خواص پونه در طب سنتی چیست؟ از خواص شگفت انگیز پونه در درمان بیماریها اطلاع دارید؟ دقت کنید که منظور از پونه همان پونه کوهی است. پونه کوهی یکی از گیاهان دارویی میباشد و از گیاهان خانواده نعنائیان است و خواص بسیاری در درمان مشکلات و بیماریهای معده، ریه، کلیه و انواع عفونتها دارد. برگ های آن بادشکن و ضدنفخ میباشد و برای تحریک غدد بزاقی و شیره معده مناسب است و کمک میکند که غذا به سهولت هضم شود و اشتهاآور خوبی بشمار امده است. جویدن پونه در رفع بوی بد دهان موثر می باشد و به دلیل دارا بودن ترکیبات ضد باکتریایی، دارویی فوق العاده برای رفع عفونت های تناسلی، ادراری و گلو دردهای چرکین موثر بوده و مانند یک نوع آنتی بیوتیک عمل می نماید.
مزاج پونه؟
پونه کوهی مزاج گرم و خشک درجه سه دارد. یعنی بسیار گرم و بسیار خشک است و برای افراد صفراوی و مزاجهای گرم و خشک مضر است. مصلح پونه کتیرا میباشد.
خواص پونه کوهی برای عفونت رحم
مصرف پونه برای عفونتهای میکروبی و قارچی بسیار مفید و کارساز است. برای رفع عفونت رحم میتوانید با ترکیب عرق پونه، آب لیمو و عسل شربتی درست کنید و در طول روز یکی دو استکان مصرف کنید. این شربت به دلیل خاصیت ضد میکروبی که دارد عفونتهای بدن را از بین خواهد برد و به رفع عفونتهای رحم کمک زیادی میکند.
خواص پونه برای عفونت معده
پونه کلا برای هر نوع عفونتی مناسب است، از عفونت رحم گرفته تا عفونت گوش و معده و ریه و کلیه ها. برای درمان عفونت معده با پونه میتوانید پونه را بصورت دم نوش، بصورت پودر به عنوان چاشنی غذا و یا بصورت عرق مصرف کنید.
برای درمان رفلاکس معده عرق پونه یک فنجان بعد از غذا همراه کمی گلاب میل شود.
خواص پونه برای پوست
یکی از خواص پونه در طب سنتی شاداب کنندگی پوست و ضد آکنه بودن است.
اگر پوست چرب داشته و از آکنه صورت رنج می برید توصیه می شود برگ های خشک پونه کوهی را در ۳ فنجان آب به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده و بعد از خنک شدن آن را از صافی عبور دهید و در ظرف شیشه ای بدون هوا در یخچال نگهداری کنید.
از این محلول می توان برای از بین بردن جوش و آکنه روی نواحی آسیب دیده یا کل صورت استفاده کرد. همچنین به کاهش چربی و سفت شدن پوست نیز کمک می کند.
توصیه می شود به مدت یک هفته از این محلول استفاده کنید.
خواص پونه برای عفونت ریه
برای پاکسازی و ضد عفونی کردن ریه میتوانید از دم کرده پونه استفاده کنید. یک قاشق چایی خوری پونه خشک شده را به همراه یک لیوان آب جوش بگذارید بین ۱۰ تا ۱۵دقیقه دم بکشد سپس صاف کرده و آن را همراه با عسل روزی ۳ بار میل کنید تا ریه های شما کامل شستشو داده شود.
خواص پونه کوهی برای مردان
پونه به دلیل طبع بسیار گرم و خشکی که دارد میتواند در مردانی که ضعف نیروی جنسی به دلیل غلبه سردی و تری یا غلبه بلغم دارند بسیار مناسب باشد.
خواص پونه برای کلیه ها
برای درد کلیه ها ۱ قاشق غذاخوری پونه کوهی + ۱ قاشق غذاخوری آویشن شیرازی + دو و نیم لیوان آب جوش را ۳۰ دقیقه جوشانده با یک قاشق عسل شیرین کرده گرم گرم میخوریم.
خواص پونه و ماست
پونه مزاج گرم و خشک دارد و ماست مزاج سرد و تر، ترکیب ماست و پونه میتواند هر دوی اینها را از نظر مزاجی به تعادل برساند و بدن را دچار سوء مزاج نکند. مصرف پونه همراه با ماست و دوغ، به دلیل داشتن کلیسیم زیاد به خانمهای یائسه و افرادی که دچار پوکی استخوان هستند و همچنین کودکان در حال رشد توصیه میشود. البته دقت کنید که ترکیب ماست و پونه را به عنوان میان وعده بخورید و نه همراه غذا.
خواص عرق پونه
عرق پونه در واقع عصاره برگ های پونه است که خواص زیادی دارد از جمله:
- عرق پونه خلط آور است
- بادشکن قوی و رفع نفخ معده
- این عرق گیاهی گلو درد را درمان میکند
- درمان کننده اسهال
- از بین برنده واریس
- درمان کننده سرفه و سیاه سرفه
- درمان بی اختیار ادرار و رفع سوزش شدید ادرار
- مانع استفراغ و تهوع می شود
- درمان سنگینی معده
- درمان لکه های پوستی
- آرامبخش بودن و تقویت اعصاب
- مقابله با استرس با عرق پونه
- صفرا بر قوی
- درمان بیماری های عفونی
- درمان سرماخوردگی
مضرات احتمالی پونه
- پونه برای خانم های باردار ممنوع است چون ممکن است باعث سقط جنین شود.
- مصرف گیاه پونه به تنهایی برای معده مضر است و باید با مصلح استفاده شود.