خواص خوراکی هازیبایی و جوانی

خواص لیمو ترش در طب سنتی

از خواص و مزاج لیمو ترش چه میدانید؟

خواص لیمو ترش در طب سنتی چیست؟

خواص لیمو ترش در طب سنتی + مزاج لیمو ترش و روش مصرف صحیح آن

لیمو ترش یکی از مرکبات ترش مزه است که در انواع و رنگهای مختلف در بازار وجود دارد. لیمو ترش میوه ای است که در مناطق گرمسیری و مدیترانه ای رشد میکند. منشاء اوليه لیموترش هند، جبال هيماليا، كوههاى شمال شبه ‏جزيره هند و چين میباشد. امروزه در اكثر نقاط از جمله ايران، در مازندران، گيلان، جنوب، جنوب شرقى پرورش داده میشود. درخت آن به ۴ متر هم میرسد و میوه های لیموترش در اواخر پاییز و اوایل زمستان قابل برداشت هستند.

در طب سنتی گفته شده است که مزاج و طبع لیمو ترش سرد و خشک میباشد و بهترین مصلح آن عسل است.

در منابع طب سنتی درباره خواص لیمو ترش در طب سنتی چنین آمده است:

بهترين ليمو آن است كه پوست آن نازك، به درشتى تخم ‏مرغ يا تخم غاز، گرد كمى بيضوى و آب آن رقيق باشد، ليمو مشهى، مقوى معده و قلب، ضد التهاب، خوش‏بو كننده نفس، برطرف ‏كننده خمارى، صفرابر، ضد تهوع و استفراغ، تب ‏بر، پادزهر سموم خوراكى و گزيدگى مار و كژدم و درخشان‏ كننده پوست چهره است. خوردن آن به درمان بثورات جلدى، كهير، زرد زخم، التهاب معده و كبد كمك میکند.

اگر ليمو را بريده و پس از گرم كردن قسمت بريده شده را بر ملاج پيشانى بگذارند سردرد گرم را تسكين میدهد. از نظر غذائى ليمو دير هضم است و زياده ‏روى در مصرف آن در صورت ناشتا بودن و خالى بودن شكم به معده زيان میرساند و موجب قولنج میشود و براى عصب مناسب نيست. براى جلوگيرى از زيان آن به ‏ويژه اشخاص سردمزاج بايد آن را با شكر يا عسل تناول نمايند. تخم ليمو گرم و خشك و پادزهر سموم است مقدار خوراك آن ۵/ ۳ تا ۷ گرم میباشد كه بدون پوست بايد مصرف شود.

لازم به ذکر است که طبق نظر حکمای طب سنتی منافع و فواید لیمو ترش بیشتر از لیموی شیرین است.

برخی از خواص لیمو ترش در طب سنتی

  • درمان کننده سرماخوردگی و آنفولانزا
  • ترکیب آن با عسل برای درمان گلو درد مناسب است
  • مصرف آن همراه غذا به هضم غذا کمک میکند
  • مفید برای بیماری های گرم و صفراوی
  • خوشبو کننده دهان
  • از بین برنده تب
  • ضد تهوع
  • زیبا کننده پوست
  • خواص لیمو ترش برای پوست
  • رقیق کننده خون
  • برطرف کننده نفخ شکم
  • پاکسازی کننده سموم از بدن
  • مفید برای سر دردهای گرم

مزاج لیموترش در طب سنتی

خواص لیمو ترش برای سرماخوردگی

لیموترش به علت خواصی که دارد برای سرماحوردگی بسیار موثر است، البته اگر لیموترش با عسل مصرف شود در درمان سرماخوردگی بسیار مفیدتر است. لیموترش حاوی ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی میکند. برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا آب لیمو ترش و عسل را با آب جوش نیم گرم ترکیب کرده در طول روز میل کنید. برخی افراد آب لیموترش را با چای ترکیب میکنند، این ترکیب خیلی برای بدن مناسب نیست و بهترین ترکیب آب لیموترش، عسل و آب جوش نیم گرم است.

خواص لیمو ترش برای کبد

یکی از موادی که می‌تواند از کبد محافظت کرده و به حفظ سلامت کبد کمک کند، هسپریدین است و لیموترش حاوی هسپریدین است. همچنین اسید سیتریک موجود در لیموترش سبب افزایش تولید صفرا در کبد می‌شود و از این طریق می‌تواند به سم‌زدایی از سموم بدن کمک کند. مصرف لیموترش در طول روز باعث سم زدایی و نمیز شدن کبد میشود. دقت کنید که افراد با مزاج سرد حتما لیموترش را همراه عسل مصرف کنند.

خواص لیمو ترش برای مردان

یکی از خواص لیمو ترش برای سلامتی مردان، افزایش سطح انرژی است. لیمو ترش حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی عمل می‌کند. این ویتامین می‌تواند به بدن کمک کند تا انرژی بیشتری تولید کند و احساس خستگی را کاهش دهد. بنابراین، مصرف لیمو ترش می‌تواند به مردان کمک کند تا در فعالیت‌های روزمره خود پرقدرت‌تر باشند.

همچنین، لیمو ترش می‌تواند به بهبود عملکرد جنسی مردان کمک کند. مطالعات نشان داده است که مصرف ویتامین C می‌تواند به بهبود عملکرد جنسی و کاهش مشکلات جنسی مردان کمک کند. لیمو ترش حاوی مقدار زیادی ویتامین C است و مصرف آن می‌تواند به بهبود عملکرد جنسی مردان کمک کند.

خواص لیموترش برای مردان و زنان

خواص لیمو ترش برای زنان

اولین خاصیت لیمو ترش برای پوست زنان، توانایی آن در رفع مشکلات پوستی است. این میوه با داشتن خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی کننده، می‌تواند به درمان جوش‌ها، آکنه‌ها و التهابات پوستی کمک کند. همچنین، اسیدهای موجود در لیمو ترش می‌توانند به تنظیم ترشح چربی پوست کمک کنند و باعث کاهش چربی زیاد پوست شوند.

دومین خاصیت لیمو ترش برای پوست زنان، توانایی آن در روشن کردن و تقویت پوست است. ویتامین C موجود در لیمو ترش، می‌تواند به تولید کلاژن پوست کمک کند و باعث جوان‌تر شدن و تقویت پوست شود. همچنین، این میوه می‌تواند به روشن کردن لکه‌های تیره و کاهش پیگمانتاسیون پوست کمک کند.

سومین خاصیت لیمو ترش برای پوست زنان، توانایی آن در مراقبت از پوست خشک است. این میوه با داشتن خاصیت مرطوب کننده، می‌تواند به ترمیم و تغذیه پوست خشک کمک کند و باعث احساس نرمی و لطافت در پوست شود. همچنین، لیمو ترش می‌تواند به جذب رطوبت پوست کمک کند و باعث حفظ رطوبت طبیعی پوست شود.

چهارمین خاصیت لیمو ترش برای پوست زنان، توانایی آن در مبارزه با علائم پیری است. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در لیمو ترش می‌توانند به مبارزه با رادیکال‌های آزاد کمک کنند و باعث جلوگیری از پیری زودرس پوست شوند. همچنین، این میوه می‌تواند به کاهش چین و چروک پوست کمک کند و باعث حفظ جوانی و لطافت پوست شود.

خوردن لیمو ترش در بارداری

یکی از خواص لیمو ترش در طب سنتی ضد تهوع و ضد نفخ بودن آن است. معمولا بانوان در دوران بارداری مشکلات زیادی مانند تهوع، نفخ شکم و … را تجربه میکنند. لیموترش ضد نفخ و ضد تهوع است و مصرف متعادل آن در دوران بارداری میتواند بسیاری از مشکلات زنان باردار را حل کند.

لیمو به دلیل دارا بودن سطح قابل توجهی از فلاوانون‌ها، توانایی‌ بالایی برای مبارزه با عفونت‌های باکتریال، ویروسی و قارچ‌ها دارد. مصرف لیمو به از بین بردن رادیکال‎‌های آزاد در بدن کمک می‌کند و دارای خواص ضد دیابت و ضد سرطان است.

در دوران بارداری، مادران به فولات بیشتری نیاز دارند، زیرا یک ماده مغذی ضروری برای رشد عصبی جنین در حال رشد است. همچنین فولات در کاهش خطر نقایص لوله عصبی جنین مانند اسپینا‌بیفیدا و آنسفالی نیز نقش دارد. یک لیموترش متوسط حدود ۶.۳۸ میکروگرم فولات دارد که می‎تواند بخشی از نیاز روزانه به فولات را در دوران بارداری تامین کند. البته مادران باردار نباید فقط به مصرف لیمو برای تامین فولات روزانه خود تکیه کنند.

مضرات لیمو ترش

  • مصرف ناشتای آن بسیار مضر است.
  • افراد سرد و خشک در مصرف لیمو ترش زیاده روی نکنند و آن را حتما با عسل مصرف کنند.
  • مصرف لیمو ترش برای عصب مضر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا