تدابیر نوشیدن چای
تدابیر مصرف چایی در طب سنتی

تدابیر نوشیدن چای در طب سنتی
در ادامه تدابیر خوردن و آشامیدن با تدابیر نوشیدن چای در خدمت شما هستیم.
مزاج چای گرم و خشک است و بیشتر دوا است تا غذا. چای به عنوان یک غذا محسوب نمیشود و کارش به تولید خلط نمیرسد. در برخی از وبسایتهای زرد چای را سرد مزاج و مولد خلط سودا توصیف کرده اند که این نکته اصلا صحیح نیست و سندیتی ندارد. چای یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی های جهان بخصوص ما ایرانیان است.
اگر چای به روش صحیح مصرف شود نه تنها ضرری ندارد بلکه برای بدن بسیار مفید است.
نکاتی پیرامون مصرف صحیح چای
- بهتر است حتما از چای ایرانی بدون اسانس و عطر استفاده شود. چای های دارای اسانس ترکیباتی مضر دارند.
- چای برای اینکه کمال تاثیر را بگذارد باید حسابی دم بکشد. یک چای خوب باید حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم بکشد به طوری که وقتی آن را میخوریم مزه گس و تلخ آن را احساس کنیم. دقت شود که چای در قوری به جوش نیاید.
- اگر سو مزاج گرم ندارید هنگام دم کردن چای به آن هل و دارچین نیز اضافه کنید.
- چای نباید خیلی داغ مصرف شود چون باعث آسیب به مری می شود و باعث اختلال در تکثیر سلولی و نهایتا سرطان مری میشود.
- چای حتما باید در قوری چینی مصرف شود.
- از دم کردن چای در قوری فلزی و شیشه ای اجتناب کنید.
- به هیچ وجه از چایی های کیسه ای استفاده نکنید.
- چند ساعت بعد از غذا چای بخوریم؟ بهترین زمان خوردن چایی یک ساعت بعد از غذا است. در این حالت مراحل هضم اندکی انجام شده است و معده توانایی اشتغال بر چایی را دارد.
- در خوردن چای زیاده روی نکنید. هر چیزی اعتدالی دارد. همین ماده به ظاهر بیخطر در صورت زیاده روی میتواند مشکلات بسیاری برای شما به وجود آورد. نوشیدن روزانه سه فنجان چای اعتدال است.
- هرگز چایی که کهنه و مانده است و از زمان دم کشیدن آن بیشتر از ۲ ساعت گذشته است استفاده نکنید.
خواص چای در طب سنتی
همه خواصی که ذکر خواهد شد برای چای ایرانی طبیعی و بدون اسانس است.
- چای طبع گرم و خشک دارد و برای افراد سرد و تر و بلغمی مناسب تر است
- در افراد سرد و تر نیروی جنسی را تقویت میکند
- مدر ادرار و مدر عرق است
- باعث تقویت معده میشود
- باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود
- باعث رفع عطش میشود
- بوی بد دهان را از بین میبرد
آیا باید چای را از برنامه روزانه خود حذف کنیم؟
متاسفانه در حوزه سلامت و سبک زندگی حرف های بی اساس و پایه بسیار است. عده ای بر این عقیده هستند که چای مضرات زیادی دارد و باید مصرف آن را کلا از برنامه غذایی خود حذف کنیم. اما حقیقت این است که چای اگر به اعتدال مصرف شود و زیاده روی نشود ضرر و زیان خاصی را متوجه بدن نخواهد کرد. اگر در مصرف چای تدابیری که گفته شد را رعایت کنید میتوانید نهایت بهره را از این گیاه معطر ببرید و از ضررهای احتمالی آن در امان بمانید.
سخن پایانی
چای یکی از بهترین نوشیدنی ها مخصوصا در فصل های سرد است، به شرطی که چای کاملا طبیعی و بدون اسانس باشد. بهتر است از چای ایرانی استفاده کنیم، منظور این نیست که چای بقیه کشورها خوب نیست ولی چون با فرایند تولید و فرآوری چای های وارداتی آشنا نیستیم لذا ممکن است به این چای های خارجی در حین خشک شدن و فرآوری افزودنی هایی اضافه شود که مضر بدن باشند و همچنین نکته دوم این است که محصولات کشاورزی هر منطقه برای خود آن منطقه مناسب تر است. در مورد چایی حرف و حدیث بسیار است ولی چیزی که برای ما اهمیت دارد منابع معتبر طبی و علمی است. چای برای بدن فواید بسیاری دارد و در صورت عدم زیاده روی ضرر چندانی ندارد.